Vikings

Pe la sfarsitul anului trecut a aparut la televiziunea irlandeza un clip al filmului Vikingii, care mie mi-a placut foarte mult, poate din cauza HD si a efectelor speciale folosite cat si datorita temei folosite in film, Irlanda fiind cucerita in vremuri stravechi de vikingi si pentru a intelege o cultura si o natie, trebuie sa sapi adanc pentru a o cunoaste. Cand am vazut reclama m-am gandit ca e un film pe care nu trebuie sa-l ratez. N-am stiut la vremea respectiva ca avea sa fie un serial, m-am gandit ca avea sa fie un film pentru cinema etc., iar de curand RTE a inceput sa-l transmita spre surprinderea mea si normal, printre picatele, documente si materiale, am inceput sa ma uit cam pe sfert de ecran de laptop.

Seria are parti bune si parti rele, desi unii actori sunt geniale, altii joaca cat pot ei de fals. Filmul e produs de MGM, este o drama istorica, o productie Canadiano-Irlandeza, creat de Michael Hirst. In el joaca Gabriel Byrne, despre care nu trebuie sa mentionez nimic, ca toata lumea stie cine e, Travis Fimmel, actor australian si fost model (Calvin Klein), Katheryn Winnick, actrita canadiana, Clive Standen, actor din Irlanda de Nord, nascut la Holywood, Jessalyn Gilsig, actrita canadiana, Gustaf Skarsgård, actor suedez, Nathan O’Toole, actor irlandez, George Blagden, actor englez, Donal Logue, actor canadiano-irlandez, David Pearse, irlandez, un actor care mie imi place foarte mult.

Firul povestii urmareste aventurile marelui erou al vremii sale ajuns rege al trimurilor vikinge, Ragnar Lothbrok, a familiei sale si a bandei sale de vikingi. Este un erou fara frica si este o emblema a traditiilor si religiei nordice, legenda spune ca este descendentul direct al lui Odin, zeul nordic al razboiului si razboinicilor. Ragnar este primul care a pornit campania de cucerire a Frantei si Irlandei in vremurile medievale. Sa vedem daca o sa ne placa toata seria 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s