Ce si in ce format cititi?

6 thoughts on “Ce si in ce format cititi?”

 1. Si mie mi-a fost greu sa ma obisnuiesc cu formatul electronic si de audiat, dar in timp te obisnuiesti, ca cu orice noutate … trebuie sa mergem inainte.

  Like

 2. N-am crezut c-o sa-mi placa prea tare cartile audio, desi unele dintre cele mai dragi amintiri din copilaria mea sunt povestile ascultate la pick-up, dar pentru mine conteaza enorm de mult vocea, dictia, intonatia, dar atunci cand imi place vocea sunt in stare sa ma “indragostesc” de cartea respectiva.
  Altfel m-am adaptat foarte repede la kindle app, dar pentru ca deja incepusem sa citesc articolele pentru slujba pe calculator. In continuare imi imprim foile atunci cand verific un text, parca ma concentrez mai bine cand am hartia si un creion in mana. Dar beletristica pot citi oriunde, in orice format.

  Like

  1. Eu am fost nevoita sa ma obisnuiesc, pentru ca Dragos imi atrage atentia de cate ori folosesc hartie pentru a face liste de cumparaturi de exemplu, mi-a si instalat tot felul de aplicatii sa scriu pe tel, etc. Iar cu cititul am fost nevoita, ca transportul in comun in Dublin e cateodata “extraordinar” si trebuia sa ma calmez intr-un fel 🙂

   Like

 3. eu m-am obisnuit, ca orice om de Litere, sa citesc pe oriunde apuc si sa fac fise de lectura la tot ce citeam, pe vremea aceea cu pixul pe hartie (ok, asta suna de parca am 100 de ani! :D). mai tarziu, cand m-am mutat de vreo doua ori, am constatat ca cel mai greu imi era sa car cartile din biblioteca. la ultima mutare chiar a fost groaznic si am zacut vreo cateva zile. erau mai multe valize pline de carti decat lucruri :)) atunci m-am hotarat sa fac sacrilegiul suprem si sa incerc sa cumpar mai mult carti electronice. nu mi-am cumparat kindle, dar il am instalat pe laptop. si uite-asa “sacrilegiul” s-a transformat in placerea de a avea cu mine oriunde merg biblioteca. mai apoi am sincronizat totul cu telefonul si puteam continua sa citesc acolo ce incepusem sa citesc pe kindle-ul de pe mac. in fine, intr-o seara cand eram foarte obosita, iar ochii incepusera sa ma usture foarte tare (dar nu-mi era somn, era doar o limitare fizica, ochii aveau nevoie de odihna), am comis un sacrilegiu si mai mare: mi-am comandat primul audiobook! si pentru a doua oara, sacrilegiul s-a transformat in placere. acum, chiar si pana la supermarket, e o placere sa-mi pun castile si sa ascult lucrurile care imi plac si care ma fascineaza. in plus, e un timp castigat, chiar daca vorbim de 10 minute pe care le petrec pe drum, tot e un timp castigat.

  apropo de adaptabilitatea creierului, ne sincronizam: eu acum citesc neurostiinta si este fascinanta capacitatea de regenerare si modelare a creierului.

  Like

  1. Fascinanta neurostiinta, ca toate subiectele stiintifice din puctul meu de vedere. Cand citeam, ma gandeam: my kind of girl 😀
   Marea mea dragoste ramane cititul pe hartie, dar imi place orice format, mai ales ca imi largeste aria de “citit”, citind in mai multe limbi si cum Irlanda e o alta lume (pana acum vreun an era un cosmar sa cumparam ceva pe net, ca mai nimeni nu livra si aici, livrau in Irlanda de Nord, la noi ba), acum este mult mai usor, la fel si cu mutatul, saracul Dragos deja se intuneca vazandu-ma impachetand valize de carti. Plus ca mi se rupe sufletul de cutiile cu carti, pe care le am depozitate acasa in Romania, carora cred ca le e dor de mine 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s