Unsere Mütter, unsere Väter

Imi plac foarte mult filmele germane, de fapt cele europene cu mici exceptii. Sunt diferite de cele hollywoodiene, mult mai profunde si mai bine filmate, iar actorii sunt poate mai buni. Asta este opinia mea.
Tocmai am urmarit ultima parte a unei serii in trei parti “Unsere Mütter, unsere Väter” – mamele noastre, tatii nostrii, tradus in engleza ca Generation War.
Povestea urmareste cinci prieteni in Al Doilea Razboi Mondial. Povestea este adevarata, dupa fapte reale si ne arata cat de mult te pot schimba anumite intamplari, cum unii oameni fac fata luptei pentru supravietuire, cum in momente grele unii se gandesc si la altii ajutandu-i samd. Nu vreau sa dezvalui mai mult, filmul merita vazut, este un film de calitate cu actori foarte buni.
Nu-mi plac filmele cu si despre razboi, nici cartile de natura asta, insa pentru intelegerea unor lucruri si pentru a nu repeta greselile trecutului, trebuie sa vedem, sa auzim si sa stim.
Filmul asta este nu in ultimul rand, un apel sa bagam in seama ultimii supravietuitori, au mai ramas foarte putini, daca au mai ramas, timpul trece …
Eu personal sunt o idealista rationala, iar filmul asta este o trezire la realitate pentru multi, sau asa ar trebui sa fie … Oricum chiar daca filmul m-a lasat devastata, trebuie vazut.

http://www.imdb.com/title/tt1883092/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s